Rejtélyes játékok j és ly betűvel

A magyar helyesírásnak van egy területe, ahol minden gyerek ( sőt néha a felnőttek is) bizonytalanságot éreznek alkalmazható szabály híján. Ez a j-ly helyes alkalmazása. Csak az segít, ha a szó képét sokszor “lefényképezzük”, és elraktározzuk. Ha elegendő a raktározott képek felidézéseinek a száma, a tévesztések csökkennek.

A gyakorlásnak változatosnak és gyakorinak kell lennie. E gyakorlófüzet célja kettős. Segítséget nyújtani mindenkinek a gyakorláshoz, és a szóanyag speciális felépítésével hozzájárulni a diszlexiás vagy más olvasászavaros gyerekek terápiájához. Előnye abban rejlik, hogy feladatait sok esetben csak akkor lehet elvégezni, ha lapjait szétnyírjuk, és az asztalon húzogatva, esetleg többször próbálkozva rakjuk ki a megoldást. Ilyenkor a feladat végeztével, egy borítékba helyezve a lapocskákat, újra lehet majd gyakorolni vele.(A munka nem könyv-füzet helyzetben történik, így nem tanulásnak, hanem játéknak tűnik.)

A  közeljövőben több feladattal is találkozhattok, ami ebben a könyvben megtalálható. Előre elnézést kérek, nem fogok hivatkozni az alkotóra, mint forrásra, mert nem kell tőle engedélyt kérnem, hiszen a szerző én vagyok.

 

 

Megosztom!