Társasjátékok 11. Junior memory

A játékot 2-8 gyerek játszhatja kb. 4 éves kortól.

Az összeillő képpárok megtalálásához jó megfigyelőképességre és emlékezőképességre van szükség. Most a gyerekeknek minden esélyük megvan arra, hogy legyőzzék a felnőtteket. Mindazt, ami a kisgyerek életében szerepet játszik, amivel már találkozott, vagy találkozni fog, fényképeken ábrázolták a gyártók.

20171130_095041.jpg

A doboz tartalma: 72 kártya ( 36 pár)

Helyezzük valamennyi kártyát ( kezdetben kevesebbet, páronként összeválogatva) képpel lefelé fordítva az asztalra, keverjük jól össze őket. Ezután vagy hagyjuk őket így szerteszét heverni, vagy rendezzük sorokból álló téglalappá. Az a fontos, hogy a kártyák ne fedjék egymást. Az éppen soron következő játékos megfordít két kártyát. Ha úgy adódik,hogy a két kép egyforma, akkor a játékos elveheti őket, és megfordíthat újabb kettőt. Ha a két kártya nem egyforma, akkor a képes felükkel lefelé fordítva vissza kell tenni a helyére.

A játék akkor ér véget, amikor az utolsó pár is gazdára lelt. Az a győztes, aki több párt szerzett. Ha két vagy több játékosnak ugyanannyi kártyája van, 9 kártyapárral döntőt játszanak.

Megosztom!