Társasjáték: Számolni tanulok!

Már gondolatban készülünk az ünnepekre. Mit is vegyünk gyerekeinknek? Ebben szeretnék segíteni néhány társasjáték bemutatásával. Sokunknak probléma, hogy a doboza szép, de mit is rejthet. Mire jó tulajdonképpen? Mivel tanácstalanok vagyunk, marad a mindenki által ismert Gazdálkodj okosan és társai.

Pedig egy jól megválasztott társasjáték nagyon fejlesztő tud lenni, segít a tanulásban is észrevétlenül.

Mától sorozatot indítok, bemutatok néhány általam használt, a gyerekek által kedvelt társast. Azt is elmondom, melyik korosztály használhatja leginkább. Remélem, segítséget nyújt ez az angyalkáknak!

Számolni tanulok!

4 éves kortól második osztályig, de nem ritkán a harmadikos ismétlések végéig használható.

Hat játékot tartalmaz a számok megismerésétől az alapműveletek megtanulásáig.

Az első az óvodásoknak való. A számok képét és növekvő sorrendjét, a számszomszédokat ismerteti meg, egy puzzle segítségével. A darabokból egy vonatot lehet kirakni, de összeilleszteni csak a rajta található számok helyes sorrendjében lehet. Ilyenkor még ablakai üresek, a kész vonatba beszállhatnak az utasok és a megfelelő mennyiségű árút is el lehet szállítani. A kis képecskék hátulján számokat találunk segítségül a helykereséshez. Ha a puzzlét szétszedjük, majd megfordítjuk, újabb feladatot kapunk, egy tájat, ahová szintén be kell illeszteni a számokat.

20171118_101438

Az alapműveleteket úgy ismerteti, hogy képek, ujjak és műveletek is találhatóak a feladaton, az eredményt ki kell keresni a sok számkorong közül.

20171118_101651A kis kártyákon számok, és az azoknak megfelelő ujjak képe található 20-ig. Párokat kell keresni, vagy az ujjakat növekvő sorrendbe tenni, majd megkeresni hozzájuk a megfelelő számokat. Lehet variálni is, pl.: a számok helyes sorrendjéből kiveszünk 1-2-3 darabot, gyermekünknek vissza kell kérnie a számok megnevezésével.

Ezekkel a kártyákkal memory is játszható, ilyenkor a kártyák képpel lefelé fekszenek az asztalon, kettő felemelésével eldönthető, hogy pár, vagy nem.

Itt már a szorzótábláról van szó. Először a szorzótábla eredményeit kell kirakni képecskékkel, melyeknek a hátsó oldalán már csak szám található. Amikor a kirakás már jól megy kivehetünk néhányat, amelyeket megnevezéssel vissza lehet kapni.

Mikor már az előző feladat nem okoz problémát, a titkos zacskóba ( tartozék) elrejtünk 10 db korongot, amelyeket a helyére kell tenni.

A játékot iskolába készülő gyerekeknek ajánlom, több évig is használható.

Jó minőségű, tartós játék, színes, játékos kivitelben a Clementoni kiadásában. Magyarországon forgalmazza a Piatnik Kft.

Megosztom!