Társasjáték 4. MEGVAGY!

A játékot 2 játékos, vagy több játszhatja.

Eszközök:

10 db háromszög játéklap

32 db színes fakocka

3 db dobókocka

A játék célja: Minél hamarabb összegyűjteni a meghatározott számú, különböző színű fakockát.

A 10 db háromszög alakú játéklapot össze kell illeszteni tetszőleges módon. A véletlenszerűen kiválasztott 10 db fakockát el kell helyezni a háromszögek közepére.

20171123_101829

A többit a kirakott játéktábla mellé kell elhelyezni, úgy, hogy mindenki elérje. Először a legfiatalabb játékos dobjon mindhárom dobókockával. Ezek mutatják meg, melyik háromszög közepéről veheti föl a színes kockát a kör nyertese.

20171123_101909

Minden fordulóban az a győztes, aki a dobást követően leghamarabb találja meg a három dobókocka által kijelölt játéklapot. a legszemfülesebb résztvevő a “stop” szó kimondásával megállíthatja a keresést, elveheti a fakockát. Helyére tetszőleges színű másikat helyez. Ezután dobhat a soron következő játékos.

Előfordulhat, hogy egy játékoshoz ugyanolyan színű kockák kerülnek. Neki egy színből csak egyre van szüksége. Ekkor két felesleges kockát kicserélhet egy, neki szükséges színűre.

A játékot az nyeri, aki hamarabb gyűjti össze a megfelelő mennyiségű, különböző színű kockát ( két játékos esetén nyolc darabot, háromnál hetet, négynél hatot).

A játék fejleszti a megfigyelőképességet, az analizáló, szintetizáló képességet, gyorsítja a reakciót.

A játékot jegyzi: Keller & Majer, és 6- 99 éveseknek ajánlja.

Megosztom!