Esti mesék a Mikulással

Mától minden nap találtok egy kis történetet itt a Mikulásról. Ha még nem tudsz olvasni, kérd meg szüleidet, hogy olvassák el neked!

Várjuk együtt a Télapót!

Eddig a Télapó életének csak egy napját ismerhetted, azt az egyet, amikor ellátogat hozzád, és ajándékot hoz.

Most betekinthetsz az életébe, megismerheted a feleségét is!

Akkor kezdhetjük?

9983475158385e5ca7ed0f1e4bf7075bmiki11

Egyszer volt, hol nem volt, tudod régesrég vagy talán mostanában ott, ahol óriási hegyek nőnek egészen az égig, vagy talán egy kicsit tovább, ott ahol a hó hófehér, az ég égszínkék, ott élt Ő, a Voltegyszeregy Mikulás, más néven Télapó. Épp olyan volt, és épp úgy élt, mint a többi Mikulások, másnéven Télapók, ott Mikulásfalván.

Egész évben jöttek hozzá a levelek százai, ezrei, amiben a gyerekek megírták legféltettebb tikaikat, azt, hogy mire vágynak a világon a leginkább. És Ő csak olvasott, aztán csomagolt, meg csomagolt. Majd megint olvasott, és megint csomagolt. Vigyáznia kellett, hogy minden gyerekhez időben eljussanak az ajándékok, hogy végül csupa mosolygós gyerek majszolja a csokoládét, és egyetlenegy se legyen közülük szomorú.

Szorgos munkával teltek a Mikulás, más néven Télapó napjai. És mindig valami furcsa, szép érzés kerítette hatalmába, valami édes vágyakozásféle, valami megmagyarázhatatlan izgalom, mikor leesett a hó azokban a városokban és falvakban, ahová Ő vitte az ajándékot, és a gyerekek az óvodák és iskolák meleg kályhái mellett egyre gyakrabban kezdték énekelni, hogy hull a pelyhes fehér hó…

HULL A PELYHES

Hull a pelyhes fehér hó

jöjj el kedves Télapó

minden gyermek várva vár,

vidám ének hangja száll.

Van zsákodban minden jó,

piros alma mogyoró

jöjj el hozzánk várunk rád,

kedves öreg Télapó!

Nagy szakállú Télapó

jógyermek barátja,

cukrot, diót ,mogyorót

rejteget a zsákja.

Amerre jár reggelig,

kis cipőcske megtelik,

megtölti a Télapó,

ha üresen látja.

Holnap folytatjuk!

Megtudhatod, hogyan olvassa el a leveleket, és hogyan teljesíti egy kisfiú kívánságait.

 

 

Megosztom!