Portré: Kriszta kolléganőm, aki a földim

Kriszta kolléganőmmel a Megyeri Úti Általános Iskolában dolgoztunk együtt. Bár ő a felső tagozaton, én az alsón dolgoztam, munkánk során sokszor találkoztunk össze.Temperamentumos léptei, örök mosolya és játékossága látván mindenki hihetné, hogy ő mindig ráér, mindig kipihent……egyszóval: Könnyű neki!

Zsénitől kapta a labdát, valószínűleg nem véletlenül, mert nagyon sok mindenben hasonlóak. Például abban is, hogy mindkettőjüket nehéz volt rávenni, hogy magukról írjanak. És ez így van azokkal az emberekkel, akik sokat dolgoznak másokét! Nehéz arra gondolni, hogy én! Nagy szerencsénkre, mégis megtette! Átadom a szót, meséljen ő maga magáról:

 

Akitől a labdát kapta, Zséni, szintén három szakkal büszkélkedhet, kettő ebből közös  ( matematika- informatika), a harmadik is különös egyezés, mert a szakok választásánál a matematika nem harmonizál a rajz és a testnevelés szakokkal( inkább választanak a leendő hallgatók a társtudományok közül, mint fizika, kémia). Valamit ők már a pályaválasztás idején tudtak, amit én csak később tapasztaltam meg: Nagyon jó, és nagyon hasznos párosítások ezek, és nagyon is sok közük van egymáshoz. Míg az egyik az értelmet fejleszti, a másik a testtel és a lélekkel foglalkozik. Micsoda egység! Milyen fontos egy embernél, főleg, ha az illető még pedagógus is!

Na, ezért áll a címben, hogy földim. Egy kerületben éltünk születésünk idején, közel egymáshoz, bár sose találkoztunk. Mint Kriszta, én is dolgoztam abban az iskolában ahol egykor tanultam. Cseszka Edit Tavasz-kórusában pedig én is évekig énekeltem. Milyen jó, most ezeket az emlékeket felidézni!

Ezt én is tiszta szívből remélem, mert utunk a Megyeriben találkozott, de nem akármilyen kollégák lettünk ám! Az én kezeim közül kikerült csemetéket Kriszta viszi tovább, mint osztályfőnök, és tanítványai (akik az enyémek is egy kicsit) szemét mindig játékosnak és mosolygósnak látom!Köszönet neked Kriszta, hogy mindig tiszta szívből, igaz szeretetből visszamosolyogsz a gyerekekre, és erősíted mindenkiben azt a hitet, hogy pedagógusnak lenni a nehézségek ellenére is nagyon jó!

 

Megosztom!