Anyák napjára

 

Anyák napjára

Az anyák olyanok, hogy maminak szólítjuk őket, meleg a nyakuk meg a válluk, ahová a fejünket fúrjuk, és jó szaguk van. Az anyák mindig (mindenkor, bármikor etc.) velünk foglalatoskodnak, állandóan rajtunk tartják a szemüket, és ettől láthatóan boldogok. Boldogok. A szemük színe olyan, mintha az ég be volna borulva, de mégis ragyogna a Nap. Nevetős szemük mélyén – később – meglátjuk a szomorúságot is, az állandó, kiapadhatatlan és eltörülhetetlen fájdalmat, amelyről nem tudjuk, mire vonatkozik, hacsak nem magára a nevetésre. Enni adnak, inni adnak, puszit adnak. (…) Vagy arra ébredünk, hogy ülnek az ágyunk szélén, és fogják a kezünket. Vagy pihekönnyű tenyerüket a mellkasunkhoz tartják, a szívverésünkön, és így ébredünk. Akárhogy is, amikor kinyitjuk a szemünket, az ő arcuk tölti be az egész látható teret. A világot.

Esterházy Péter

Anya tényleg egy pók. Egész életében a semmiből szőtt mindent: ennivalót, csodás ruhákat, szeretetet, taníttatást és tetőt a fejünk felé. A pók lánya vagyok. Gyönyörűnek látom őt. Egész életemben azon igyekeztem, hogy boldoggá tegyem. Mert amikor boldog, az egész ház ujjong, a falak szélesen mosolyognak, a függönyök repesnek örömükben, a világoskék párnahuzatok nevetnek a kitárt ablakokon beáramló napfényben, és a lángnyelvek vidám táncot ropnak a tűzhelyen.

Rani Manicka

Anyák napi táblaképhez ötlet:
Nem szokványos ajándék szokványos, egyszerű szalvéta-technikával:
Ajándék piciknek:
Nagyobbaknak, gyorsan elkészíthető:
Hátha valaki még nem ismeri: a gyerekek nagy örömmel készítik anyukájuknak. ( Költségkímélő)
Vicces műsorhoz szövegötletként:
(Az ötletek a Pinterestről származnak)
Még egy, a gyerekekkel is könnyen elkészíthető ajándékötlet:

Anyák napjára érdemes virág vagy szív formájú szaggatót választani, de természetesen más formákkal is dolgozhatunk, ha nincs friss eper otthon, akkor egy kis piros lekvárral is helyettesíthetjük a gyümölcsöt, a meglepetés úgy is garantált.

Anyák napi epres süti

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 1 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg apróbb szemű eper

Elkészítés: Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk.

A leveles tésztát kiterítjük, kisimítjuk, az elhabart tojással egyenletesen lekenjük, és egyenletesen megszórjuk 1 csomag vaníliás cukorral. Virág alakú kiszúróformával kiszaggatjuk, a virágokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A másik csomag vaníliás cukrot egy tálkába öntjük, az eprek vágott felületét belemártjuk, és minden virág közepére teszünk 1-1 szemet.

160 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint tálkába, kosárkába tesszük, és felköszöntjük az édesanyát, nagymamát.

(http://www.cookta.hu/hir/20170505-anyak-napi-epres-suti-kicsiknek-is-egyszeruen, a kép is onnan származik)

 

Megosztom!