Felmérőkre fel! 4.

Felmérőkre fel! 4.

Legyél Te a tanító néni! A dolgozatot ma én írom, Te fogod kijavítani! Legyél szigorú, de igazságos! ( Nem biztos, hogy mindent hibátlanul írok! SŐT! Legyél résen! Sokat fogok hibázni! A végén értékeld a munkámat! Osztályozhatod is! Ígérem, igyekezni fogok, sokat gyakorlok, és később kijavítom, ha rossz jegyet szereznék!

  1. feladat

A képen a fekete gólyát láthatod!

Róla szól a szöveg, ami hibás! Nekem kellene helyesen leírnom! Sikerült-e?

A szöveg:

Mindenki jol ismeri a kéményen fészkelő fehér góját, anál kevesebet halottunk a fekete gójáról. Hoszu csőre és lába is ojan piros, mint rokonának. Tolazata viszont zöldel és bíboral árnyalt fekete. ( A szöveg 11 hibás szót tartalmaz.)

Jelöld a hibákat a szövegben, javítsd is ki, hogy ellenőrizhesd az én munkámat! Minden kijavított hiba 1 pontot ér, de a rontásért, újabb hibákért pontlevonás jár!

Most megpróbálom kijavítani:

Mindenki jól ismeri a keményen fészkellő fehér gólyát, annál kevesebet halottunk a fekete gólyáról.Hósszu csöre és lába ojan pirós, mint rokonának.Tollazatta viszont zölddel és bíborral árnyallt fekete. ( Szerintem nagyon ügyes voltam, mert ebben a szövegben már csak 10 hibás szó van. Megtalálod ezeket?)

Ügyes vagy! Most értékeld a munkámat!

Húzd alá!

  • Ügyesen dolgoztál, megdicsérlek!
  • Még gyakorolnod kell!
  • Ez így nem lesz jó! Nagyon hibás a munkád! Mit fog szólni az anyukád?

2. feladat

Pótold a hiányzó betűket!

Szülei__el a Balaton__ nyaraltunk. Egy üdülő___ laktunk. Megismerkedtünk egy aranyos csalá__al. Testvére__el és Fanni___ sokat lubickolt___ a víz___. Elmentünk Tihany__és Badacsony__ is. Badacsony___ hajón jöttünk vissza.

Ha kiegészítetted, javítsd az én munkámat!

Szüleimmel a Balatonban nyaraltunk.Egy üdülőbe laktunk. Megismerkedtünk egy aranyos családdal. Testvéremel és Fannival sokat lubickoltak a vízbe. Elmentünk Tihanyba és Badacsonyban is. Badacsonybol hajón jöttünk vissza.

Na, milyen értékelést kapok?

Megosztom!