Nagyikám! Holnaptól nálatok nyaralok!

Nagyikám! Holnaptól nálatok nyaralok!

Különleges a kapcsolat nagyszülők és az unoka között. Az unoka szó minden nagyszülő arcára mosolyt varázsol. Szívükben melegség keletkezik, és mindig készen állnak a találkozásra, mert ez mindig különleges élmény.

Nyáron a szülők dolgoznak, a szünidei gyerekelhelyezés különleges gond, így juthatnak a nagyszülők hosszabb időre az unokáikhoz. Az unoka is örül, mert a nagyiéknál más! Ott sokkal több mindent lehet! A nagyi azt főzi, amit én szeretek! Nem kell 8-kor aludni, a nagyi mellém fekszik, ilyenkor titkokat beszélünk meg. A nagyi nem árulja el anyuéknak, ha rossz voltam! Náluk mindig ehetek fagyit! A nagyi tud rosszalkodni is velem! Neki mindig van ideje!

Ha a nagyi megtudja, hogy érkezik az unoka, máris bekapcsol a nagymama-mód, a legelső gondolatok között jelenik meg: Mit főzzek neki? Mit szeret a legjobban? Azzal fogom várni!

Palacsinta biztosan kerül az asztalra! Ugye, jól gondolom!

Mit játsszak az unokámmal? Nálam nem unatkozhat! Ehhez gyűjtöttem ötleteket,naponta közzéteszem.

Elsőként: Készítsünk uzsonnát együtt!

Hozzávalók: szárzeller,májkrém vagy krémsajt és gyümölcsök, zöldségek. Ha a gyerek készíti a mi iránymutatásunkkal, biztos a siker! Ezeket a csigákat és hernyókat biztosan megeszi majd! Ha majd anyu este felhívja, titokzatosan fogja mondani. csigát és hernyót ettem!

Első nap olyat játssunk, amit unokánk szeretne! Biztosan hozott magával társast vagy kártyát.

Megosztom!