Tudsz te ilyet, nagyi?

 

Tudsz te ilyet, nagyi?

A képen lévő labda a valóságban a fiú ujján pörög. A gyerekek sok ilyet tudnak, tényleg látványos mutatványok. Kedves Nagyik! Hajrá! Kis gyakorlással menni fog!

Nagyon-nagyon örülnünk kell minden mutatványnak, amit labdával kell végezni, mert a labda használata közelebb visz a sikeres tanuláshoz.

Mivel az év nagy részét a gyerekek iskolában, óvodában töltik, esténként még egy kicsit tanulnak vagy játszanak a lakásban, sokukról mondható el, hogy ügyetlenül használja a labdát. Sem az osztályban nem labdázhatnak, sem pedig otthon a lakásban. Egyébként is más játékokkal játszanak mostanság. és ott van a számítógép is. Pedig a labda az egyik leghasznosabb fejlesztőeszköz! Ahhoz, hogy dobjuk, majd elkapjuk, vagy pattogtassuk, elengedhetetlen a szem-kéz összehangolása, mozgáskoordináció, figyelem, megfelelő mozgás erősség.

Zsonglőr mutatvány látható a következő videón, ügyesebb gyerekek és nagyik megtanulhatják!

Kedves Nagyik! A következő videón egy varázstrükköt tanulhattok meg, hogy elkápráztathassátok vele unokátokat! Ez is labda, ehhez is ügyesség kell. Lehet, hogy mosogatószivacsok esnek áldozatul, mert szivacs szükséges a labda elkészítéséhez! ( Ebben az esetben a “szögletes” labda sem akadály!)

Találjunk ki minél több labdával végezhető ügyességi gyakorlatot, ami tulajdonképpen játék, vagyi játékos tanulás, Vezessük a labdát, gurítsuk, dobjunk célba vele, mindegyik tevékenység nagyon hasznos. Hamar sikerélményhez vezet, amitől a kisgyerek újra és újra szeretné csinálni a gyakorlatot. Ettől pedig ügyesedik.

Egy pingpong ütő és labda segítségével órákig gyakorolhatunk.

  • Sétáljunk a szőnyeg szélénúgy, hogy az ütőről ne essen le a labda.Mozgás közben nem is könnyű feladat!
  • Vagy álló helyzetben mozgassuk az ütőn a labdát, és ne engedjük leesni!
  • Pattogtassuk fölfelé a labdát, közben számoljuk meg, hányat pattan leesés nélkül!
  • Próbáljuk a falhoz ütni, és ütővel elkapni, újra a falhoz pattintani!
  • Persze a sport eredeti változatát is játszhatjuk, ha van rá lehetőség! ( Megteszi az étkezőasztal is!)

 

 

Megosztom!