Gumicukrot is tud a nagyi!
A gyerekek nagy kedvence a különböző színekben és formákban megjelenő gumicukor. ( Megjegyzem, nekem is, pedig az egészséges élet megrögzött híve vagyok, de néha én is elcsábulok.) A szakértők szerint egyértelműen az egyik legegészségtelenebb édességnek kikiáltott cukorka a mai napig nagyon népszerű. Színezőanyagok, aromák és sok cukor,állati eredetű kötőanyagok, gyümölcs nélkül készül.
Ha házilag készítjük, kicsit más lesz az állaga és az íze is, de a gyerekek így is szeretni fogják, nem beszélve arról, hogy jóval egészségesebb!
Narancszselé frissen facsart narancsból
Hozzávalók
4 nagy narancs
1 kis tasakos Alnatura színtelen tortazselé (6 g)
Ez a tortazselatin agar-agarból, cukor hozzáadása nélkül készül. 45°C-on kezd zselésedni, ezért a tortazselatin a főzést követően még eléggé folyós, csak a kihűlés során fog megszilárdulni.
1/2 kk citromsav
A citromsav teljesen természetes anyag, nemcsak tartósításhoz használhatjuk, ízfokozóként is bevethetjük. A gyümölcszseléhez azért ajánljuk, mivel a narancslé a forralással némileg veszít friss-fanyar aromájából, a citromsavval az ízharmónia visszaállítható.
méz ízlés szerint (1-2 evőkanálnyi)
Elkészítés
Szilikon bonbonformát használtunk – két 15 darabosat. Ha nincs bonbonformánk, kisméretű sütikiszúróval is dolgozhatunk.
A szörpöt felhígítjuk a vízzel, belekeverjük a zselatint.
Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, a habot a tetejéről egy kanállal leszedjük.
Bonbonformába vagy jégkocka tartóba adagoljuk és hagyjuk kihűlni.
Kb. 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából.
Tálalás
Kb. 40 db lett belőle, a forma nagyságától függően.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Természetesen bármilyen más ízesítésű szörpből, illetve gyümölcsléből készíthető.
Ha nincs formánk, öntsük a zselét egy közepes méretű jénaiba és ha kihűlt, egy éles késsel vágjuk kockára.
Ajándéknak is nagyszerű. A gyerekek is imádják. Nem olyan kemény, mint a bolti cukorka.
Forrás: Szépítők Magazin
Ha szívószálakba töltjük, kicsi kígyók lesznek belőle. A szívószálakat a megdermedés után fel kell hasítani!
Egy kis segítség az elkészítéshez!