Nagyi,spiccelj le!

Nagyi, spriccelj le! Nagyon meleg van! Pancsoljunk! Te mindig kitalálsz valamit! 

Unokánk kérését most, hogy ilyen hőség van, mindenképpen teljesítsük! Megtörténhet ez úgy is, hogy a kezünkkel lefröcsköljük, már ettől is hangos nevetéstől lesz hangos a ház. Ha pedig, mi felnőttek igazi, szívből jövő gyerekkacajt hallunk, önkéntelenül magunk is nevetni kezdünk!

Aki sokat nevet az egészségesebb! A nevetés erősíti az immunrendszert. A gyerekek átlagosan háromszázszor nevetnek egy nap. Ez lehet kuncogás, kacagás,göcögés, hahotázás, vagy akár csak egy elmosolyodás. Ezzel szemben felnőttkorra ez a szám 15-re csökken, holott éppen felnőttkorban lenne nagy szükség az egészség védelmére. A nevetés egyértelműen levezeti a feszültséget. Ezért is van az, hogy az ember egy hatalmas nevetés után szó szerint elfárad.

 A nevetés jótékony hatásai:

  •   egyensúlyban tartja a vérnyomást
  •    élénkíti a vérkeringést, erősíti a szívműködést
  •    alaposan megmozgatja a belső szerveket, és azok vérellátottságát is fokozza
  •    segít leküzdeni a félelmeket, a depressziót vagy a borús gondolatokat
  •    egyfajta meditációs állapotba juttat, mely pihenteti és felfrissíti az agyműködést!( Delina alapján) 

Így aztán elmondhatjuk, hogy unokánk a gyógyszerünk!

Így nekünk van a legnagyobb szükségünk a nevetésre, ebben unokánk a segítségünkre van. Szerezzünk be két vízipisztolyt vagy puskát, és azokat megtöltve irány az udvar vagy a játszótér! Az udvar jobb, mert az utántöltés lehetősége könnyebben elérhető. Nekünk is jól fog esni a csata, még akkor is, ha utána át kell öltözni.( Megoldás: Nekünk is legyen játszóruhánk!

 

( Fotó forrása: Pinterest)

Használhatunk üres műanyag flakont is! Ha a kupakját lyukasztjuk ki ( fogóval megfogunk egy szöget, a gáz lángja fölött felforrósítjuk, így könnyen készíthetjük el a lyukat), máris kész a házilagos “vízipisztoly”.

Ha a flakon alját vagy oldalát lyukasztjuk ki, akkor a képen látható pancsolós eszközöket kapjuk.

Bevállalós nagyi-unoka páros a lyukas flakonnal üveges táncot is járhat, bár ez a megoldás frizuragyilkos!

De jó eszköz lehet az öntözőkanna rózsával, vagy a strandokon gyakorolt fröcskölési módszer is, ahol a két tenyerünk öszzeszorításával nyomjuk ki a vizet, versenyezhetünk, kinek magasabb a szökőkútja.

Jó játékot kívánok!

 

 

Megosztom!