Még mindig kánikula!

Még mindig kánikula! A  kisgyerek testét hűtsük, frissítsük nedves törléssel, pancsolással, zuhannyal napközben. Nedvesítsük be bátran a gyerekek haját – így a hűtést akár 30%-kal lehet növelni.

Vannak olyan játékok is, amelyekkel a hűtést elősegíthetjük. Ha vízben van a kezük vagy a lábuk, esetleg az egész testük, akkor már játszottunk is, hűtöttük is a testét, vidám elfoglaltságokat teremtve ezzel.

Egy tálba tegyünk vizet, bele kupakokat. Legyen a feladat az, hogy két evőpálcika vagy botocska segítségével ki kell szedni őket. 

Átalakíthatjuk ezt a játékot horgászattá úgy, hogy papírból halakat vágunk ki, mindegyikre egy gémkapcsot erősítünk. Egy faág lehet a horgászbot, fonal vagy spárga a damil, aminek a végére egy kis mágnest erősítünk. Indulhat a játék! A mágnes segítségével fogjuk meg a halakat! Ha több gyerek játszik, versenyt rendezhetünk, ki fog ki többet! ( Felnőtt is beszállhat!) Ha a halacskák számértéket kapnak, akkor még pontokban is számolhatjuk a kifogott halakat.

Otthon is standolhatunk, még akkor is, ha nem rendelkezünk medencével. Erősebb takarófóliát vásárolunk a festékboltban, ezt terítjük az udvarra. Slaggal vagy vödörrel bevizesítjük. Hogy jó csúszóssá váljon, kevés tusfürdőt habosítunk rajta. Máris kezdődhet a hasoncsúszás! Vigyázat balesetveszély! Állva ne próbálják ki a gyerekek, mert nagyot eshetnek! A képen már csúszdával is összekötötték, így igazán nagyot lehet csúszni, de anélkül is hűsítő szórakozás.

( Forrás: Pinterest)

A buborékfújásra mindannyian emlékszünk. Nagyon jó móka. Eredetileg szalmaszálat használtunk a fújáshoz, de ma már szívószál is megteszi, sőt lehet kapni különböző csodafúvókákat is. Ma a legnagyobb divat a nagy buborékok fújása. A képen egy nagyon egyszerű eszköz látható ezek létrehozásához. 

A buborékok anyaga régen tényleg szappan volt,  mi még szappanbuboréknak is hívtuk. Ma JAR mosogatószerből készítem, de számtalan recept létezik. Mindenki esküszik a neki legjobbra.

Néhány recept:

12 pohár víz, 1 pohár mosogatószer, 1 pohár kukoricaliszt, 2 evőkanál sütőpor

7-10 rész víz, 1 rész mosogatószer, 1-2 evőkanál glicerin

2/3 rész mosogatószer, 1 rész víz, 1-2 evőkanál glicerin

12 pohár víz, 1 pohár mosogatószer, 1 pohár kukoricaliszt, 2 evőkanál sütőpor

Mindenki kedvére választhat! Hatalmas buborékokat kívánok!

Megosztom!