Társasjáték 5. A kisegér és barátai

Ez a játék nagyon igényes, praktikus kivitelezésű, és a látszat ellenére nem is olyan könnyű.

Geometriai formákat kell megfelelő nagyságban keresni, majd a megadott alaprajz alapján a helyére forgatni. Közben a színt is azonosítani kell.

Egy-egy ábra kirakása átlagosan fél óra alatt sikerül.

A geometriai formák habszivacsból készültek, jó érzés megérinteni, hátlapjuk mágneses. Az alaprajzok pontosan illeszkednek a doboz tetejének a belsejébe. Mivel ez fémből készült, az elemek hozzátapadnak. Így nincs rossz mozdulat, amivel a félig kész ábrát tönkretehetjük. A kirakás bármikor abbahagyható, a doboz bezárható, másnap ott lehet folytatni, ahol abbahagytuk.

20171124_152503

Az ábrák kicsinyített mása áll rendelkezésünkre segítségül, a megfelelő színekkel ellátva a kirakáshoz. Így a gyerekek betűk nélkül gyakorolhatják a másolást.

20171124_152759

Nehezítés: Ha az alaprajzot fordítva tesszük a doboztetőbe, akkor a másolás csak tükrözéssel valósítható meg. Ez már komoly munka, főleg alsósoknál.

További nehezítés: A másolandó képen nem jelennek meg a valódi színek, a kicsinyített ábra egyszínű zöld,  így csak forma alapján lehet azonosítani. Mivel ez a kép is kicsinyített, a feladat így duplán nehezített.

A készlet 93 darabból áll, négy éves kortól ajánlott. ( Óvodásoknak is hasznos lehet, de jó, ha van felnőtt segítség, hogy szükség esetén be tudjon avatkozni.) Gyártó: PULI

Nálam ez az egyik kedvenc fejlesztő játéka a gyerekeknek.

 

Megosztom!